Reis naar Amsterdam : Mahler 8

Datum: 
zondag, 24 februari, 2019 - 08:00
Plaats: 
Concertgebouw Amsterdam
Beschrijving: 

Vermits er in het buitenland niet zo heel veel opera’s van Wagner uitgevoerd worden, hebben we ook nog een andere bijzondere voorstelling uitgekozen. Mahler 8, de ‘Symphonie der Tausend’, wordt niet vaak uitgevoerd, omdat het voor concerthuizen een enorm dure aangelenheid is. Er zijn immers sterke solisten, een gigantisch koor en orkest nodig om dit uit te voeren. De deelname van Klaus Florian Vogt aan deze uitvoering maakt de verplaatsing voor Wagnerianen nog interessanter.
Het mag dan een kolossaal werk zijn, achter al die noten klinken ook de diepste emoties van de componist mee. Toen hij ontdekte dat zijn aanbeden Alma hem bedroog, probeerde hij haar niet met woorden maar met muziek weer voor zich te winnen. Mahler geeft zijn diepste zielenroerselen bloot in twee uitersten. Met een extatisch jubelende Pinksterhymne ‘Veni Creator Spiritus’ als eerste deel en de intense, verzoenende woorden van de slotscène uit Goethes Faust als tweede deel. Het is de droom van elk orkest en elke dirigent. Voor chef-dirigent Marc Albrecht is dat niet anders. Sinds zijn aantreden als chef-dirigent staat elk jaar een Mahler-symfonie op het programma. De ‘Sinfonie der Tausend’ mag volgens Marc Albrecht niet ontbreken: ‘De symfonieën zijn onderdeel van een geheel, de ene symfonie roept vragen op die de volgende beantwoordt. Aan de basis ligt Mahlers spirituele zoektocht naar waarachtigheid, een reis die hem naar steeds een volgend stadium brengt.’ 123 musici, 8 solisten en 5 koren maken deze indrukwekkende Mahler-symfonie tot een unieke gebeurtenis.

Cast:
Nederlands Philharmonisch Orkest
Dirigent: Marc Albrecht
Sopraan: Camilla Nylund
Sopraan: Ailish Tynan
Sopraan: Regula Mühlemann
Alt: Janina Baechle
Alt: Helena Rasker
Tenor: Klaus Florian Vogt
Bariton: Tommi Hakala
Bas: Ain Anger
WDR Rundfunkchor Köln
London Symphony Chorus
MDR Rundfunkchor Leipzig
Knabenchor Hannover
Gemengd kinderkoor St. Bavo

Praktische info:
> Datum: Zondag 2 december 2018.
> Vertrek:
>>> Gentbrugge (P+R): 8.00 u.
>>> Brussel (Houba de Strooperlaan - Metrostation Koning Boudewijn): 8.40 u.
>>> Antwerpen (Crowne Plaza Hotel): 9.25 u.
> Richtprijs: €140 (rang 1) | €45 (bus)

Inschrijvingsprocedure
• U meldt ons voor 6 junivoorschot van €50 per persoon heeft gestort op onze rekening BE28 3631 0687 2620.
• Wij stellen alles in het werk om de nodige tickets te reserveren.
• Wanneer wij alles gereserveerd hebben, dan krijgt u van ons een e-mail een betalingsuitnodiging om het resterende bedrag over te schrijven op onze rekening.
• U kunt enkel het volledige pakket bus + reis bij ons reserveren, dus geen losse tickets.
• Indien u niet kunt meegaan, dan wordt het betaalde bedrag niet teruggestort. Enkel indien er iemand gevonden wordt die in uw plaats kan meegaan, dan is een terugbetaling mogelijk. Het staat u ook vrij om iemand anders uit te nodigen die in uw plaats meereist. Als we ter plaatse uw ticket kunnen verkopen, dan krijgt u dit bedrag terug.
• Indien de reis door overmacht (bvb. extreme weersomstandigheden) niet kan doorgaan, dan kan de vzw de terugbetaling van de tickets niet garanderen.
• Niet-leden betalen een supplement van €15.

Foto's: