OperaReis : TRISTAN UND ISOLDE

Plaats: 
Concertgebouw Amsterdam
Beschrijving: 

Op zaterdag 31 augustus trekken we naar het prestigieuze Concertgebouw te Amsterdam voor een concertante versie van de tweede akte van Tristan und Isolde.
Onder leiding van Daniel Harding speelt het Koninklijk Concertgebouworkest het tweede bedrijf met een sterrencast aan vocale solisten. Het concert valt binnen een recente traditie: eerder stond het orkest garant voor spectaculaire en veelgeprezen uitvoeringen van Der fliegende Holländer (2013), Lohengrin (2015) en het Derde bedrijf van Die Walküre.
De titelrollen worden vertolkt door tenor Stuart Skelton en sopraan Christine Goerke. Deze laatste zal de rol van Brünnhilde vertolken in de nieuwe Ring in Bayreuth vanaf 2020.
De overige solisten zijn mezzosopraan Jamie Barton (Brangäne), bas John Relyea (Marke), tenor Mark Omvlee (Melot) en bariton Stefan Astakhov (Kurwenal).

Met Tristan und Isolde schreef Wagner een baanbrekende opera die zeer invloedrijk werd. Het koortsachtige liefdesdrama bevatte allerlei vernieuwingen op het gebied van harmonie, structuur en orkestratie. Het Tweede bedrijf is een van de weinige operabedrijven die in concert op zichzelf kunnen staan. In de muziek staat het contrast tussen licht en duisternis centraal. Vooral vanwege het beroemde liefdesduet (‘Liebesnacht’) vormt het Tweede bedrijf het emotionele hart van de opera. Met de WagnerVrienden zagen we reeds de concertante versie van Lohengrin en dit was een zeer groot succes.

Het gaat om een avondvoorstelling (20.15 u. tot 22.35 u.), dus we zouden er een daguitstap naar Amsterdam van willen maken met bijvoorbeeld ’s midddags een (facultatief) geleid bezoek aan een museum. Meer informatie hierover volgt nog.

Praktische info:
• Vertrek:
o P+R Gentbrugge Arsenaalstraat: 8.00 u.
o Brussel (Houba de Strooperlaan - Metrostation Koning Boudewijn): 8.40 u.
o Antwerpen (Crowne Plaza Hotel): 9.25 u.
• Prijzen (excl. museumbezoek): €146 (rang 1 + bus) | €102 (rang 3 + bus)
• Museumbezoek: Deze informatie volgt later.
• Inschrijvingen: Stuur een e-mail naar info@wagnervrienden.be met de gewenste categorie. Wie zich reeds vooraf aanmeldde voor deze uitstap, kan direct het correcte bedrag op onze rekening storten.